Vattentunnor i plast

Tunnor för vattensamling i plast är vanligen tillverkade av polyeten eller polypropen, två plastsorter som är listade som ofarliga av Naturskyddsföreningen.

Plasttunnor är de mest vanliga i svenska hem och står väl emot väder, vind och säsonger. Innan vintern är det bra att ändå tömma sin tunna och hindra mer vatten från att komma ner genom att vända den eller lägga på ett lock. Isen som bildas i tunnan kan annars spräcka den eller göra den mindre hållbar i framtiden. De tunnor som verkar populärast är de från Greenline. Du hittar lite kort information från oss om de här. 

De klassiska blå tunnorna eller fat som förekommer på många torp och äldre hus är inget som direkt verkar säljas som regnvattentunna till slutkonsument. De saluförs som kemikalieförvaring och det är nog deras vanligaste användningsområde. Om du får tag på ett blått fat som du är intresserad av att använda ska du nog kolla en extra gång om det använts förr och vilken kemikalie det då var. Det kan behövas en rejäl rengöring av ett begagnat fat.