Vattentunna med kran för bevattning

Att sätta en kran på din vattentunna är enkelt, speciellt om du har en tunna i plast. Exempelvis Greenline har en kran som du fäster genom att borra ett hål i tunnan och skruva fast kranen med en medföljande plastmutter på insidan så att den sitter fast. Det sitter även gummiring-packning mellan kran och tunnans vägg så anslutningen blir tät.

Vill du fylla vattenkanna med vatten från en kran så kan det vara en poäng att sätta tunnan på en sockel. Du vill ha kranen så långt ner på tunnan som möjligt.

Kranen är utformad som en vattenutkastare som gör att du kan koppla på en vattenslang eller eldriven pump direkt på kranen om du vill. Du kan ju slangvattna eller koppla på en droppbevattning på kranen och låta vattnets tyngd själv göra jobbet utan pump. Fysikens lagar gör givetvis att du måste hålla vattenslangen under vattentunnans vattennivå för att det ska funka.  Detta gör att droppbevattning fungerar fint i de flesta fall. Öppna kranen så börjar vattnet flöda. Har du dessutom varit listig och ritat ett par måttstreck på insidan av tunnan så kan du ju mäta hur många liter som du portionerar ut.